تغذیه مناسب افطار
جمعه, ۶ تیر ۱۳۹۳، ۰۶:۱۱ ب.ظ
مدیر کارگروه تغذیه انجمن تحقیقات طب سنتی ایران نکتههای آموزنده در مورد روزه داری و تغذیه مناسب در زمان افطار را تشریح کرد.
به گزارش فرهنگ نیوز ، محمد احمدی مدیر کارگروه تغذیه انجمن تحقیقات طب سنتی ایران اظهار داشت: در
زمان افطار طبق آداب اسلامی مستحب است که ابتدا نماز بخوانند و سپس افطار
کنند، غیر از آن در صورتی است که ضعف بر فرد غلبه کرده باشد یا جمعی منتظر
او باشند.
به
گفته وی افطار باید با غذای پاک و عاری از شبهات آغاز شود و باز کردن روزه
با خرمای حلال افطار ثواب نمازش چهارصد برابر است؛ افراد بهتر است که روزه
خود را با نوشیدنی آغاز نکنند و خرما بهترین گزینه برای باز کردن روزه
است، البته خرما باید چشیده شود نه اینکه بلعیده شود.
مدیر کارگروه تغذیه انجمن تحقیقات طب سنتی ایران ادامه داد: اگر نوشیدنی مصرف میشود، نوشیدنی سرد نباشد، و بهتر است که با آب گرم باشد که هم تشنگی را بر طرف میکند و هم ضرری به بدن نمیرساند. اگر
هنگام افطار آب یخ خورده شود، آن آب نمیتواند گرمای بدن را که در اثر
روزه داری ایجاد شده است، سرکوب کند و کسی که با آب یخ افطار میکند تشنگی
وی برطرف نمیشود و پشت سر هم طلب آب میکند که به بدن ضرر وارد میشود.
احمدی افزود: به طور کلی اگر بخواهیم روزه را بر خود آسان کنیم، افطار
و شام باید غذاهای مرطوب مانند نوشیدنیها، سوپ و آشهای ساده مصرف کنیم و
باید بدانیم که یک سوم معده برای غذا، یک سوم برای آب و یک سوم برای نفس
کشیدن است. چون در روایت داریم که « مبغوض ترین مردم نزد خدا، آنهایی هستند که معدههای پُر دارند.
وی اضافه کرد: برای
رساندن رطوبت به بدن و تأمین مایعات و املاح مورد نیاز بدن در ایام روزه
داری که روزه طولانی و گرم است، مصرف نوشیدنیها و شربتهای خنک مانند
سکنجبین، سرکنگبین، کاسنی، خاکشیر، آبلیمو، آبغوره و شربت زرشک توصیه
میشود، بنابراین نوشیدنیها باید جرعه جرعه مصرف شود تا مفید واقع شود،ولی
باید بدانیم که سریع خوردن آب یخ و نوشیدنیهای خنک، طبیعت معده را متحیر
میکند و زخم معده و ناراحتیهای معده را در آینده بروز خواهد داد.
مدیر کارگروه تغذیه انجمن تحقیقات طب سنتی ایران خاطرنشان کرد: مصرف میوههای آبدار مثل آلو، هلو، گیلاس، هندوانه، خیار، کاهو، خرفه، کرفس و گوجه فرنگی نیز در ماه رمضان مفید است.
۹۳/۰۴/۰۶