توصیه به بیماران دیابتی در ماه رمضان
به گزارش فرهنگ نیوز ، استاد
دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران گفت: بیماران دیابتی میتوانند در وعدههای
افطار و سحر از خورشتها و غذاهایی که در آنها از گوشت بره، جوجه مرغ به
اضافه سبزیجات تهیه شود استفاده کنند.
دکتر غلامرضا کرد افشاری
افزود: این بیماران باید سوپ یا آش حاوی جو، گشنیز، اسفناج، کدو، شلغم،
زرشک و آلو استفاده کنند و به عنوان چاشنی به غذاها آبغوره بدون نمک،
آبلیموی تازه، سماق یا تمرهندی اضافه کنند.
وی با بیان اینکه شیرینی
جات مصنوعی استفاده از عسل و رب سیب به این بیماران توصیه میشود، ادامه
داد: بهترین میوهها برای این بیماران سیب رسیده شیرین، گلابی، انار،
تمرهندی، آلو، زردآلو و شاهتوت است که بیماران میتوانند از آب میوههای
فوق نیز استفاده کنند.
به گفته وی؛ ماهی و غذاهای دریایی به علت
وجود امگا ۳ و چربیهای غیراشباع در بهبود دیابت و عوارض آن مفید هستند،
گشنیز تسکین دهنده صفرا و برطرف کننده التهاب و تشنگی است.
این
متخصص طب سنتی گفت: اثر گشنیز بر افزایش ترشح انسولین از پانکراس، پایین
آوردن قندخون، بهبود لیپید پروفایل و جلوگیری از بروز عوارض قلبی - عروقی
در بیماری دیابت بیان شده است.
کردافشاری، ادامه داد: همچنین اثر جو
در پایین آوردن قندخون و افزایش حساسیت بافتی به انسولین به اثبات رسیده و
اسفناج با طبیعتی سرد و تر برطرفکننده گرمی و التهاب و تشنگی بوده و ملین
طبع است و هضم سریعی دارد.